Здравствуйте Гость ( Вход | Регистрация ) | Выслать повторно письмо для активации |
Страницы: (300) « Первая ... 41 42 [43] 44 45 ... Последняя » ( Перейти к первому непрочитанному сообщению ) | ![]() ![]() |
Nechriste |
Отправлено: Ноя 15 2023, 20:54
|
Активный пользователь ![]() ![]() ![]() Группа: Пользователи Сообщений: 23238 Регистрация: 14-Апреля 18 Репутация: 736 ![]() ![]() |
Цитата (Наблюдатель @ Сегодня, 20:40) У них даже был линкор Конго. Это слово в японском озачает еще "алмаз", но корабль назвали именно в честь горы - у японцев был довольно жесткий подход к неймингу. |
|
Наблюдатель |
Отправлено: Ноя 15 2023, 21:06
|
Активный пользователь ![]() ![]() ![]() Группа: Пользователи Сообщений: 4828 Регистрация: 8-Февраля 22 Репутация: 224 ![]() ![]() |
По китайским джипам. Пишут что многофункциональный, но явно не для эвакуации раненых. Это даже не буханка. Пикап, открытый всем ветрам и всем дронам. Если его догонит дрон, то раненым сразу поплохеет. Что бы не поплохело надо делать будку из железа, но как туда поместить раненого и тет более извлечь его в случае нестандартной ситуации ай донт ноу. Но боеприпасы, хавчик, воду на позиции подвозить...почему нет? Дёшево и сердито.
|
|
Urbanus |
Отправлено: Ноя 15 2023, 21:13
|
![]() Активный пользователь ![]() ![]() ![]() Группа: Пользователи Сообщений: 6762 Регистрация: 4-Октября 17 Репутация: 420 ![]() ![]() |
На болотах стабильность
![]() -------------------- Не возжелай страны ближнего своего, и свободы его, и сала его, и Крыма его - и не застрянут у тебя в жопе вилы его.
|
|
Nechriste |
Отправлено: Ноя 15 2023, 21:17
|
Активный пользователь ![]() ![]() ![]() Группа: Пользователи Сообщений: 23238 Регистрация: 14-Апреля 18 Репутация: 736 ![]() ![]() |
Цитата (Наблюдатель @ Сегодня, 21:06) Но боеприпасы, хавчик, воду на позиции подвозить...почему нет? Дёшево и сердито. Ну на безрыбьи вполне себе рыба, но не так уж и дешево - в минимальной комплектайии примерно как буханка, а в полной наверно и на "патриота" потянет. При этом дрыгатель бензиновый, а уазики (по крайней мере до войны) и с дизелем выпускались... Либо УАЗ не обеспечивает объемы, либо с качеством совсем плохо, либо китайца кто-то пролоббировал. Кстати, если бренд американкий -возможно белые господа способны прикрыть эту лавочку... З.Ы. Ну и "джип" - это конечно сильно сказано. Ну разве-что по меркам ВМВ это можно назвать джипом, по современным - скорее микровездеход. |
|
Juan Carlos |
Отправлено: Ноя 15 2023, 21:22
|
![]() Centurio Maidanus ![]() ![]() ![]() Группа: Супермодераторы Сообщений: 51840 Регистрация: 4-Октября 15 Репутация: 2816 ![]() ![]() |
Цитата (Наблюдатель @ Ноя 15 2023, 21:06) По китайским джипам. Пишут что многофункциональный, но явно не для эвакуации раненых. Это даже не буханка. Пикап, открытый всем ветрам и всем дронам. Если его догонит дрон, то раненым сразу поплохеет. Что бы не поплохело надо делать будку из железа, но как туда поместить раненого и тет более извлечь его в случае нестандартной ситуации ай донт ноу. Но боеприпасы, хавчик, воду на позиции подвозить...почему нет? Дёшево и сердито. Вообще, странно. Зачем это всё? Насколько я знаю, в военкоматах роиси каждый джып отечественного производства стоит на учете, как моб.резерв. В случае необходимости их могут взять у владельцев для нужд армии и сказать спасибо. При нынешнем пидходе, могли бы массово забрать уазы у населения, выплатив за них компенсации. Вышло бы дешевле китайцев и патриотично. Или дадже не компенсации, а давали бы талоны на получение нового уаза, как только завод их выпустит. Народ бы в очереди постоял. Как при СССР. Это же классно. Передай это в генштаб, хули они там. |
|
Nechriste |
Отправлено: Ноя 15 2023, 21:25
|
Цитата (Urbanus @ Сегодня, 21:13) На болотах стабильность biggrin.gif людоед думал приедет - все бабы перед ним лягут... авотхуй.Хотя в провинции с вагнеровской зряплатой может и таки да. Но надеюсь с этим персонажем папа губастой пизды (накрайняк охранник этого кабака) таки совершил непоправимое ![]() |
|
Геб |
Отправлено: Ноя 15 2023, 21:26
|
![]() Активный пользователь ![]() ![]() ![]() Группа: Пользователи Сообщений: 4175 Регистрация: 10-Января 18 Репутация: 348 ![]() ![]() |
Цитата (nik682 @ Ноя 15 2023, 20:39) Насколько правдоподобна цифра? С российской стороны подтвержденных 35к+ -------------------- А теперь нам и говорить больше с вами нечего. Все хорошо известно нам.
(с) "Повесть о Азовском сидении" Навсегда прекратить перерождение Богдо-гэгэна и других хутагт и хувилгаанов, обратившись по этому поводу к массам со специальным исчерпывающим разъяснением. (с) Резолюция VII съезда Монгольской народно-революционной партии (14 декабря 1928 – 23 января 1929 г.) |
|
Nechriste |
Отправлено: Ноя 15 2023, 21:43
|
Цитата (Геб @ Сегодня, 21:26) С российской стороны подтвержденных 35к+ В крайней публикации ВВС было 36 325, без учета лугандонцев - "горюшко" немного отстает. https://www.bbc.com/russian/articles/crgpk826r8doпри этом сами журналисты считают, что реальные цифры больше минимум вдвое... Очевидно, что потери ВСУ за более чем полтора года тоже большие, и 30 тыс. - это скорее нижняя граница. З.Ы. Сначала хотел грязно обругать журналистов, но в целом статья написана корректно, думаю не стоит. |
|
anarxi |
Отправлено: Ноя 16 2023, 00:53
|
Активный пользователь ![]() ![]() ![]() Группа: Пользователи Сообщений: 3021 Регистрация: 10-Июля 22 Репутация: 180 ![]() ![]() |
Компанія «Українська бронетехніка» передала військовим вже понад 1000 мінометів з початку повномасштабного вторгнення.
Генеральний директор компанії Владислав Бельбас розповів, що до повномасштабного вторгнення їхні продажі сягали кількох сотень на рік. «Українська бронетехніка» випускає лінійку мінометів із 2017 року, зокрема різних калібрів: 82-мм, 120-мм та 60-мм. «Ми запустили цю номенклатуру задля диверсифікації продуктової лінійки», – розповів Владислав Бельбас. Попит на момент запуску був невеликий, але ніша ніким не була закрита.... https://mil.in.ua/uk/news/ukrayinska-bronet...1000-minometiv/ |
|
Саша Белый |
Отправлено: Ноя 16 2023, 02:16
|
![]() Активный пользователь ![]() ![]() ![]() Группа: Пользователи Сообщений: 25748 Регистрация: 4-Октября 15 Репутация: 1398 ![]() ![]() |
Цензор , интервью раненого ротного из 47 мбр
https://censor.net/ru/resonance/3453607/kom...o_vse_152t_120t Масса деталей и оговорок Долгое и не очень планомерное обучение ( хотя с учётом что они ещё будучи штурмполерм летом на ротаци были и вообще фронт и война тяжёлая,то может и трудно иначе,). Цитата - Ну так якраз добре, що підготовка проходила довго, люди вчилися… - Розумієте, в більшості люди "перегорали", і ти просто змушував їх ще раз знайти в собі вогонь. Постійне спілкування, постійні пояснення, чому так відбувається. Зрозумійте: спочатку ти штурмовий полк і вчишся штурмувати будинки. Потім кажуть: ти – механізована бригада, і дають MaxxPro, який ти бачиш вперше в житті. На них дають гранатомети, здається, МК-13, і ти не розумієш, як їх поставити. А потім у тебе все забирають, і дають "Бредлі", але на них теж треба поїхати вчитися. Тобто, реально відбулося три процеси навчання, люди пройшли три КМБ. Зрозуміло, вони "перегорали". І я дуже тішуся, що в моїй роті люди не втратили цей вогонь, і коли треба було виконувати завдання, вони виконували. Я скажу, що дуже велика відповідальність була на командирах взводів, які десь зрозуміли мою логіку, десь самі дійшли висновків. І коли сказали, наприклад: "Ви будете штурмувати вночі", люди абсолютно свідомо тренувалися вночі, ставили собі мітки і вчилися ходити по траншеях – вночі. Навіть після навчання в Німеччині ми продовжували вчитись. Ми не давали солдатам розслабитися. Роты не очень большие Цитата Коли мене кликали в 47-му, казали, що це буде нова рота, яку я зможу створити сам. Але в результаті я прийшов уже до створеної роти. Вона навіть пройшла вишкіл на заході Україні. Приходжу, мені кажуть: "Ось 110 людей, приймай". Питаю: "Як? Мені казали створювати роту". – "Вона вже створена, лови". Що робити – прийняв Цитата Ти – командир роти, у тебе 119 чоловік особового складу. Боевая подготовка велась с хорошим лимитом Цитата Бредлі" дійсно надійна машина? Яке враження на тебе вона справляла? - В американців абсолютно інший підхід до навчання, не совковий. Як відбувається навчання на БМП в українській армії? "Дітки, ось БМП, тільки ми не будемо її заводити, бо соляри немає. А ось пушка, але ми не будемо стріляти, бо набоїв немає. І взагалі, руками нічого не чіпайте, бо розвалиться. Краще відпрацюймо десантування – і все". Тобто, фактично солдат знає, як десантуватися з "бойової могили піхоти" (бо БМП-2 – це бойова могила), і все. Ось так відбувається процес навчання в нашій армії. А в американській: "Ось "Бредлі". І соляра не закінчується, набої також. У день ми настрілювати по 74 постріли, наїжджали нормальні кілометражі. Американці не боялися. У перший день пояснили, де що, а в другий день ми вже сіли на "Бредлі". І кожен з екіпажу (піхота вчилася окремо, екіпажі – окремо) проїхав по п’ять-десять кілометрів. Я у перший день їзди елементарно вночі вже здавав задки, заправляв техніку. І вони завжди питали: "Хочете ще?" Я казав: "Хочу". У нас були і нічні стрільби, і денні стрільби, і цілодобові, і ми спали в машинах. Знову ж таки, поки ми не навчилися, поки кожен механік не зрозумів, що від нього вимагається, поки кожен навідник-оператор, кожен командир машини не розібрали і не зібрали той "Бушмастер" за сім хвилин… У мене вийшло з восьмого разу. Тактика Цитата Тоді ви вже знали, що вас готують, щоб на якомусь напрямку провести потужний штурм, що на вас робиться велика ставка? - Я це зрозумів на ротних навчаннях, а впевнився на батальйонно-тактичних. Тому що те, що ми на ротно-тактичних і на батальйонних штурмували, відображало і рельєф Херсонщини, і "зуби дракона". Американці заморочилися і зробили все те, що нам потрібно штурмувати. Єдине, чого не було передбачено, це заміновані посадки. Під час ротно-тактичних і батальйонних навчань ми це постійно використовували, заходячи через посадки в тил (американці грали роль росіян). Я пишався своїми хлопцями, які реально проходили по шість-вісім кілометрів по лісу, викривали спостережні пункти противника. Дуже цікаво було. Біля кожного командира роти був такий же командир роти – американець, і ти мав ставити йому запитання. Цитата Думаю, проблема декількох рот бригади, офіцерів бригади була в тому, що замість того, щоб так само довбати своїх інструкторів, вони йшли спати. Це моя думка. Цитата - Перший досвід – ми спізнилися на штурм… По плану ми мали штурмувати одразу за 3-м батальйоном. Та через провали в плануванні ми, м’яко кажучи, запізнилися години на три, то, звісно, допомогти вже не могли. Вже був ранок, а вдень з росіянами було дуже складно воювати через їхню перевагу в артилерії, авіації, БПЛА. Тому ми стали в посадку уточнити задачі. Вони, враховуючи отриманий досвід 3-го бату, були відкориговані. Тепер нам треба було пройти не 12 кілометрів, а лише шість. Але з того, що ми вже почули від 3-го бату та інших… Ви ж розумієте, армія – то великий колгосп, всі почали один одного питати: що, як, де? Почувши, що і як було, пояснив командирам взводів і відділень їхні завдання, пообіцяв підрозділам розгородження, що ми будемо їх прикривати доти, доки будуть стріляти "Бушмастери". Так і сталося. Ми їх прикривали, вони зробили свою роботу, за рахунок цього нам все-таки вдалося захопити певні позиції, відбити контратаки і, в принципі, спокійно підготуватися до оборони. Росіяни контратаками не змогли нас вибити. - Якого це числа сталося? - 9 червня. Ми захопили позиції, відбили першу контратаку, почали закопуватися. Я зазнав поранення, управління перейшло до друга Лиса, він надалі керував ротою, і керував доволі вдало. Ми виконали завдання, яке перед нами стояло, з мінімальними втратами. Коли інші роти вже мали "двохсотих", більшість техніки підбитою, у мене було лише десять "трьохсотих". Загиблі пішли вже після того, як я випав. Але на те були об’єктивні причини, тому що росіяни артилерією просто мішали наші позиції з чорноземом. Цитата - Я дуже пишаюся своєю ротою, солдатами. Я максимально задоволений собою, тому що я їх навчив, як правильно воювати. Я максимально задоволений тим, що зрозумів, хто зможе командувати після мене найкраще. Я прийняв ті управлінські рішення, які від мене вимагалися. А бійці не просто відбивали контратаки на цій позиції, перебуваючи у напівоточенні. Вони постійно продовжували її штурмувати… Вони не втратили управління, не втратили боєздатність. Вони потім штурмували "Реал", штурмували "Барселону", Роботине. Тобто, продовжували бої. - Чому у вас були такі іспанські назви позицій – "Бенфіка", "Реал"?.. - Не знаю, може, в корпусі був футбольний фанат. Але всі позиції були названі на честь футбольних команд. Моє основне завдання було знаєте яке? Захопити "Шахтар" і "Динамо", пройшовши через "Реал". Цитата Я зараз не дуже хочу критикувати нашу владу, наших командувачів, але іноді здавалося, що солдатів не бережуть. Були випадки, коли треба було бити по позиціях, але казали: "Паладін" – дорогі снаряди"… Через те теж гинули люди. Тому що треба було відпрацювати артою, але не відпрацьовували з якоїсь незрозумілої причини. І через це гинули мої пацани. - Як довго билися за Роботине? Думаю, ти уважно за цим стежив. - Зачекайте: завдання взяти Роботине стояло в перший день. Тобто, бої за Роботине велися з восьмого червня і до того моменту, як його взяли. - Твої хлопці туди заходили також. - Звісно. Вони заходили, робили засідки, дуже гарно відпрацьовували. Наша 4-та рота, попри все, зі стиснутими зубами продовжувала йти вперед. Цитата Весь план великого контрнаступу базувався на простих речах: москаль бачить "Бредлі", "Леопард" – і тікає. Все. "Пацани, та ви їх там розмотаєте!" Але ж на "Бредлі" немає активного захисту! "А ти не сси! Воно і так хороше". А танкісти жодного разу не стріляли з "Леопарда"! "Та ти не сци, вони працювали на Т-72!" Це при тому, що всі пацани були охренєнні, я просто полюбив наших танкістів. ( с Леопардами лимиты обучения не оче? Хотя вроде танкиста из 47 говорили про хорошее обучение, хотя и краткое)Цитата Якщо бачили відео, як ворожа рота гине за чотири хвилини, то це якраз позиція "Динамо". Цитата Якийсь же танкіст випадково до вас прибився… - Це взагалі була бомба-ракета! Т-64 на тралах мав працювати з іншою ротою. Але тоді був певний управлінський бардак. Мені передають Т-64, я з ним відпрацьовую, входжу в злагодження. Треба штурмувати – в мене його забирають, дають інших пацанів, яких я бачу вперше в житті і які не розуміють завдання, вони просто в афігі від того, що тут опинилися. І їх "сработали", здається, в перші ж хвилини бою з ПТУРа. Ми продовжуємо бій, відкочуємося, закочуємося, продовжуємо маневрувати. І тут мені по рації: "Друже Фріц, а що мені робити?" Кажу: "Це хто?" – "Я такий-то такий-то", – розумію, що це танкіст, який має бути з іншим підрозділом. "Так ти ж маєш бути…" – "Та де там, я з вами, вам у хвіст став…" – "Киця моя! – зрадів я. – Ну, зараз у нас діло піде! Там перший взвод, обходь, готуйся". Певні елементи випадковості, які були пов’язані з тим, що деякі рішення старших командирів не були логічні конкретно в цій ситуації, тільки заплутували. Але завдяки цій плутанині у мене опинилася ще одна "Тешка" на тралах, яка мені проторочила шлях на позицію "Бенфіка". А чому проторочити – тому що в принципі УР-ка відпрацювала по цій позиції до того, в перші хвилини бою. Нам вдалося це зробити, і просто треба було, щоб пройшов танк і ще раз проробив прохід, щоб піхота не попідривалась. Це все як серіал якийсь. Брэдли очень хорошая машина, которая много на себя принимает Цитата Єдиний випадок, коли "Бредлі" не витримала удару – це була робота гелікоптерів, вже за тиждень. Ка-52 вдарив по машинах, і один "Бредлі" здетонував. Але є випадки, коли не здетоновували, коли витримували і такі удари. В принципі, це дуже надійна машина. Це не БМП-2, де гине весь екіпаж, ні. "Бредлі" може бути підбита, але екіпаж виживає. І мотор завжди калатає. Механік-водій приходить в себе від контузії, мотор калатає – поїхали далі. -------------------- Murem za polskim mundurem
..... Як служыў я у пана Ды на трэцье лецейка-лета Заслужыў я ў пана Сталы побыт за гэта.... |
|
Саша Белый |
Отправлено: Ноя 16 2023, 02:22
|
![]() Активный пользователь ![]() ![]() ![]() Группа: Пользователи Сообщений: 25748 Регистрация: 4-Октября 15 Репутация: 1398 ![]() ![]() |
Короче на уровне елких подразделений и личной выучки(экипажей) гоняли более менее норм
А вот скоалчивание бригады целиком как организма, и оперативная подготовка и управление уровня выше (корпус чи чего там выше) - мягко говоря НЕ ОЧЕ. Примерно как в мае 2023 АртиГрин присловутый Люсе с укрлфай говорил типа -" а вот потянет ли оперативнео управление -хз,много всяокго было в предыдущих насутплениях" -------------------- Murem za polskim mundurem
..... Як служыў я у пана Ды на трэцье лецейка-лета Заслужыў я ў пана Сталы побыт за гэта.... |
|
Machet |
Отправлено: Ноя 16 2023, 03:53
|
Новичок ![]() Группа: Пользователи Сообщений: 8 Регистрация: 6-Марта 20 Репутация: нет ![]() ![]() |
Цитата (Juan Carlos @ Ноя 15 2023, 21:22) Насколько я знаю, в военкоматах роиси каждый джып отечественного производства стоит на учете, как моб.резерв. Давно уже нет. |
|
Наблюдатель |
Отправлено: Ноя 16 2023, 06:39
|
Активный пользователь ![]() ![]() ![]() Группа: Пользователи Сообщений: 4828 Регистрация: 8-Февраля 22 Репутация: 224 ![]() ![]() |
Цитата (Nechriste @ Ноя 15 2023, 21:17) Ну на безрыбьи вполне себе рыба, но не так уж и дешево - в минимальной комплектайии примерно как буханка, а в полной наверно и на "патриота" потянет. При этом дрыгатель бензиновый, а уазики (по крайней мере до войны) и с дизелем выпускались... Либо УАЗ не обеспечивает объемы, либо с качеством совсем плохо, либо китайца кто-то пролоббировал. Кстати, если бренд американкий -возможно белые господа способны прикрыть эту лавочку... З.Ы. Ну и "джип" - это конечно сильно сказано. Ну разве-что по меркам ВМВ это можно назвать джипом, по современным - скорее микровездеход. Согласен по всем пунктам обвинения |
|
Наблюдатель |
Отправлено: Ноя 16 2023, 06:51
|
Атака имперских бронеходов под Клещеевкой.
https://t.me/ukrbavovna/11806?single |
|
gundos |
Отправлено: Ноя 16 2023, 08:04
|
Активный пользователь ![]() ![]() ![]() Группа: Пользователи Сообщений: 1968 Регистрация: 16-Января 23 Репутация: 44 ![]() ![]() |
Губарев не стесняясь рассказывает как россияне лыдыныры спасли отпускниками.
https://x.com/samotniyskhid/status/1724657853552541748?s=46 |
|
Pampa |
Отправлено: Ноя 16 2023, 08:41
|
Активный пользователь ![]() ![]() ![]() Группа: Супермодераторы Сообщений: 67025 Регистрация: 3-Октября 15 Репутация: 2059 ![]() ![]() |
Цитата (Саша Белый @ Сегодня, 02:16) Роты не очень большие 119 чел это как раз норм рота. -------------------- |
|
Pampa |
Отправлено: Ноя 16 2023, 08:51
|
Активный пользователь ![]() ![]() ![]() Группа: Супермодераторы Сообщений: 67025 Регистрация: 3-Октября 15 Репутация: 2059 ![]() ![]() |
💬 С.В.Лавров: Запад правил миром на протяжении более пяти столетий. <br><br>Эта эпоха закончилась.<br><br>Потребуется время, чтобы ей на смену пришла #многополярность. Она уже начала формироваться. Появились новые центры экономического роста, финансового, политического влияния, военной мощи pic.twitter.com/Etif4lJIeM— МИД России 🇷🇺 (@MID_RF) November 15, 2023 -------------------- |
|
serafim |
Отправлено: Ноя 16 2023, 10:21
|
![]() Активный пользователь ![]() ![]() ![]() Группа: Пользователи Сообщений: 5017 Регистрация: 30-Марта 22 Репутация: 381 ![]() ![]() |
Ну никак эти херои не могли убивать и насиловать женщин и детей в Украине
В саратовском Аткарске приехавший в отпуск орк-вытиран провёл "Урок мужества" в школе и детском саду а потом отпиздил соседей до потери сознания просто "потому что они попали в его поле зрения".<br><br>Любители наших мальчиков специально для вас, жрите) pic.twitter.com/daWeaYDWM2— восхищённый болгарин™ (@dedzaebal) November 15, 2023 И главное соседи поди тоже хотели крымнаш и всеми фибрами за сво, ну за их исполнение мечт. -------------------- афган + 2 чеченское 28209 убитых и более 88000 раненых, итого общие потери более 116000. «Бывают времена, когда люди принимают коллективную вонь за единство духа.» |
|
Саша Белый |
Отправлено: Ноя 16 2023, 10:22
|
Цитата (Pampa @ Сегодня, 08:41) 119 чел это как раз норм рота. Американцы на тех же Брэдли -130-140 чел имеют,в зависимости от FKSM -------------------- Murem za polskim mundurem
|
Nechriste |
Отправлено: Ноя 16 2023, 10:46
|
Бавовна в волгоградской области
|
|
![]() |
![]() ![]() |
Мобильная версия |